Huisparfum gezocht: welke manieren van parfumeren zijn er?

Neusblindheid. Dat bestaat dus echt. Een geur in huis is onwijs belangrijk, want de geur bepaalt ook of we ons ergens thuis voelen! Maar nu kun je dus blind worden voor je eigen huisgeurtjes, dat komt omdat je te vertrouwd raakt met je eigen geurtjes. Dan is het extra fijn om jouw huis te parfumeren voordat er visite komt, omdat je het zelf fijn vind ruiken bij binnenkomst of om nare luchtjes te verdrijven na het koken. Er zijn diverse manieren van parfumeren en nog meer soorten huisparfums die jouw huis een warme of juist frisse geur geven.

Geurstokjes Jambo

Geurstokjes in alle soorten en maten

Geurstokjes verspreiden continu op een subtiele manier hun parfum, de vloeistof met parfum wordt via de stokjes in de ruimte egaal verspreid. Hoeveel geur er verspreid wordt hangt af van de intensiteit van de parfum, de temperatuur in de ruimte, de hoeveelheid stokjes en de grootte van de stokjes. Je kunt je voorstellen dat een minisetje geurstokjes met 4 stokjes minder lang en intens parfumeert dan een XXL geurstokjes set en dat de warmte ook een rol speelt hierin – Want als je jouw geurstokjes dichtbij een verwarming zet of voor een raam met veel licht dan zal de geur eerder vervliegen en vergaan dan wanneer het op een donkere plaats staat met een constantere temperatuur. Wij zeggen ja tegen geurstokjes, want hoe fijn is het om een fris huisparfum in een geurstokjes minisetje op het toilet te hebben staan, de geur van schone was voor op de slaapkamer en een warmend parfum voor in de woonkamer! Juist door gebruik te maken van verschillende soorten parfums in verschillende ruimtes blijven de geuren bijzonder en zullen ze je niet snel gaan vervelen.

 Roomspray Jambo

Interieursprays

De roomsprays van Jambo geven een geurboost met slechts 1 keer sprayen! De interieursprays van Jambo zijn verkrijgbaar in 10 parfums en in twee afmetingen: 100 ml en 500 ml. Je kunt de roomsprays op verschillende manieren gebruiken: Als linnen spray in de slaapkamer en badkamer, door de spray over de gewassen lakens of handdoekjes te nevelen. Of in de woonkamer om met jouw favoriete parfum in de geurstokjes te pieken, een paar kleine sprays van de interieursprays is al meer dan genoeg voor een hele avond. De hoeveelheid sprays bepaald de intensiteit van het parfum.

Er word vaak genoeg gezegd om de interieursprays op de gordijnen, meubelstoffen en deurmatten te sprayen – Maar doe dit nóóit te dichtbij, of te veel! Want een vlek is snel gemaakt… Licht nevelen op een ruime afstand is voldoende om lang te blijven hangen en dan heb je de minste kans op vlekken, houd zeker 30 cm afstand van meubelstoffen.

Brander Lampe Berger

Geurbranders

De geurbranders van Lampe Berger Paris, iedereen kent ze – maar wat doet een geurbrander nu precies?

De geurbranders van Lampe Berger Paris zorgen met een katalytische verbranding ervoor dat de nare geurtjes uit de lucht verdwijnen en de lucht gezuiverd wordt. De onaangename geurtjes worden vernietigd door de verbranding terwijl de (eventueel geparfumeerde) vloeistof verspreid wordt in de ruimte. Met de verschillende huisparfums is het mogelijk om iedere gewenste parfum te verspreiden in de ruimte, in onze winkel heb je keuze uit een uitgebreid, wisselend assortiment.

 Mist Diffuser Lampe Berger

Mist diffuser

De mist diffuser van Maison Berger Paris is al een tijdje geleden aangekondigd in ons assortiment, maar begint nu echt zijn opmars te maken! Hoe werkt de nieuwe Mist diffuser precies? Het technische verhaal in het kort: Met een koude diffusie worden door ultrasone technologie doorlopend of af en toe wat wolkjes parfum verspreid. Met de bijbehorende afstandsbediening kun je de diffuser naar eigen wens instellen met een timer, verspreid parfumeren of doorlopend, met verlichting of juist liever zonder.

Als het reservoir van de diffuser helemaal leeg is, gaat een 475 ml verpakking zeker 40 uur mee en het is klaar voor gebruik. Je vult het reservoir tot het aangegeven lijntje met de diffuser vloeistof en stelt de diffuser in naar wens. That’s it!

Geurkaars Lampe Berger

Geurkaarsen

Gezellig kaarslicht, een mooie verpakking en heerlijke geur. Heerlijk met een winterse geur en een kopje thee, maar ook juist in de zomer met een fris parfum is het onwijs gezellig om de kaarsjes 's avonds aan te steken - En wat een pluspunt dat ze zo héérlijk parfumeren! De mooie geurkaarsen van Jambo en Lampe Berger Paris komen in een glazen houder met bijpassende deksel. Denk er aan dat je de deksel er wel op doet, dan blijft de geur het best bewaard!

Het leuke van geurkaarsen is natuurlijk dat je de kaarsenhouder later kunt hergebruiken als beker, pennenbakje en als opberger als je ook het dekseltje bewaart. 

 

Keuzestress?

Weet je niet zeker welke geursoort of welke manier van parfumeren bij jou past? Kom dan zeker eens langs! Onze interieuradviseurs kunnen je alles vertellen over de verschillende geuren en manieren van parfumeren, want met zo veel mensen zijn er ook zo veel wensen natuurlijk!

Wat is jouw favoriete manier van parfumeren? Laat het ons weten in de reacties hier onder!

Opt in

Huisparfum

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd