BINNENKIJKERS

Wist je dat wij eigenlijk veel meer zijn dan alleen een woonwinkel? Kijk eens binnen bij onze klanten die kozen voor een projectinrichting, een advies aan huis en vaak ook bouwkundig advies. Ben jij ook op zoek naar een stijl die rustiek oogt, stoer, chique en onmiskenbaar stijlvol is? Dan ben je klaar met zoeken! MT-Sfeeridee is een landelijke, stoere en chique woonwinkel in het hart van Huissen en Marie-Therese kijkt graag met haar team met jou mee - om al jouw woonwensen in vervulling te laten gaan. Neem contact op voor de mogelijkheden.Eigenhandig gebouwd
Een stuk bouwgrond verleidde Magda en Ronald om terug te keren naar hun wortels. In hun zelfgebouwde huis met stijlvol-chique inrichting en uitzicht op een perenboomgaard, voelen ze zich helemaal thuis. 

© Foto's uit de reportage van Magda en Ronald. Stijlvol Wonen Magnum koffietafelboek Gold Edition 2022.
Tekst: Lotje Deinum - Fotografie: Denise Zwijnen.

Twintig jaar woonden ze in een twee-onder-een-kap woning in een dorpje verder op. Met plezier, maar dromend om ooit zelf een huis te bouwen. "Mijn man is zelf aannemer, dus kent de voordelen van een eigen ontwerp en zelfbouw. Toen er in het dorp waar wij beiden zijn opgegroeid een mooie bouwkavel vrijkwam, besloten wij het te kopen en terug te keren naar onze roots. Het voelde gewoon als thuiskomen." Magda, Ronald en hun dochter Femke woonden een jaar lang in een woonunit in de tuin.. In de avonduren en in de weekenden bouwde Ronald zelf aan hun droomhuis. Steen na steen begon hun nieuwe onderkomen vorm te krijgen. Ondertussen voelde de woonunit steeds minder als een vakantiehuisje. Gelukkig was het huis toen af, maar het moest nog wel ingericht worden. 

Magda kende MT-Sfeeridee van Marie-Thérèse en dochter Silke al; ze had er vaker mooie accessoires gevonden. Marie-Thérèse: "tijdens een lockdown ontvingen we een appje om een winkelbezoek vast te leggen. Daar vielen Magda en Ronald voor twee banken in velours. Terwijl we altijd maatwerk leveren, vonden ze daarna hun ideale eettafel met stoelen en een comfortabele fauteuils voor in de zitkamer. Alles stond gewoon bij ons in de winkel," lacht ze. Zij en haar dochter maakten vervolgens een driedimensionaal ontwerp voor de indeling en een moodboard voor het materiaal- en kleurgebruik. Ze adviseerden de haard te combineren met een televisie en deze tegen de muur te plaatsen, zodat de leefruimte open en licht bleef. Door de haard met een donker behang te bekleden, valt de televisie visueel weg. De kleuren werden ton sur ton in champagnetinten gekozen, met op de muren verf van eigen merk. De fauteuil, waar vooral Ronald voor viel, kreeg een lichtroze koeienprint. "Hierdoor en door de afwisseling van structuren, ontstond er meer diepgang", legt Marie-Thérèse uit.