BINNENKIJKERS

Wist je dat wij eigenlijk veel meer zijn dan alleen een woonwinkel? Kijk eens binnen bij onze klanten die kozen voor een projectinrichting, een advies aan huis en vaak ook bouwkundig advies. Ben jij ook op zoek naar een stijl die rustiek oogt, stoer, chique en onmiskenbaar stijlvol is? Dan ben je klaar met zoeken! MT-Sfeeridee is een landelijke, stoere en chique woonwinkel in het hart van Huissen en Marie-Therese kijkt graag met haar team met jou mee - om al jouw woonwensen in vervulling te laten gaan. Neem contact op voor de mogelijkheden.


Eindelijk alles landelijk

Jolanda is al heel lang gek van de landelijke woonstijl, maar twee jaar geleden ging ze helemaal los. Wat begon met het aanbrengen van betonlookverf in de woonkamer, eindigde met een compleet andere inrichting. 

Foto's uit de reportage van Jolanda in Gendt. Fotografie: Corine hoge-Bavel Jansen, Wonen Landelijke Stijl 1/2023

Bank Paola met naturelkleurige linnen-katoen bekleding, de kussens van dezelfde glanzende stof als de fauteuils en de oude houten salontafel zijn van MT-Sfeeridee. Jolanda's eerste klus was het aanbrengen van betonlookverf in de kleur Basalt op de kamermuur. "Bij MT-Sfeeridee hebben ze me uitgebreid uitgelegd hoe je dat doet. Eerst primer aanbrengen, anders hecht de verf niet. Niet roeren in de betonlookverf, maar deze direct uit de emmer met een behangkwast aanbrengen. Telkens drie of vier vlakjes naast elkaar op de muur zetten en die vervolgens als het ware naar elkaar toe uitwaaieren. Het resultaat is top."

Fauteuil Kaatje in linnenkleur, het tafeltje en de vaas komen van MT-Sfeeridee. De spiegel kreeg Jolanda van haar moeder, ze verfde hem zelf zwart. De pentekeningen zijn taferelen van dorpjes in de omgeving, als Gendt en Bemmel. De lijstjes en de passe-partouts waren oudroze, Jolanda maakte beige passe-partouts en schilderde de lijstjes zwart.

De kandelaars in de vensterbank zijn van MT-Sfeeridee. 

Het haardstel en de krans komen van MT-Sfeeridee, het vloerkleed en de drie fauteuils met kussens ook. 


Even voorstellen

Jolanda en Jan van Huet kochten bijna een kwarteeuw geleden een voormalige hoofdonderwijzerswoning in het Gelderse dorp Gendt. Daar wonen ze met hun volwassen zoons Ties en Siem en teckel Noortje. Nu Jolanda er meer tijd voor heeft, is ze graag in huis bezig. Sterker nog, als ze een ander beroep zou mogen kiezen, werd ze styliste. 

Vrijstaand wonen

"Hiervoor woonden we in een twee-onder-een-kap in hetzelfde dorp. Onze droom was om nog eens een vrijstaand huis te vinden. Toen dit 23 jaar geleden te koop kwam, waren we niet meteen enhousiast. Het viel nooit zo op omdat de weg afbuigt en ook was de tuin heel vol en wild. Het staat in een bocht en de tuin was verwilderd. Op advies van mijn vader gingen we toch kijken. Het is de voormalige hoofdonderwijzerswoningL de vrouw van het schoolhoofd was mijn juf in groep acht. En nu woon ik in hun huis... De school, die nog altijd in gebruik is, grenst aan de veranda in onze achtertuin. Daar is ook de achterdeur van de school, waar de hoofdmeester en mijn juf door naar hun werk gingen. Hoe leuk is dat?"

Favoriete woonwinkel

"Tot twee jaar geleden was de inrichting ander,s met geverde grenen en teakhouten meubels. Als fan van de landelijke woonstijl wilde ik ons huis graag veranderen. Maar met een druk gezin kwam het er jarenlang niet van. Woonwinkel MT-Sfeeridee zit twee dorpen verderop, in Huissen. Daar kwam ik altijd al graag omdat het zo'n inspirerende winkel is, met veel unieke stukken. Zo nu en dan kocht ik er nieuwe accessoires, maar meer niet. Tot het moment dat ik de boel eindelijk rigoureus omgooide. Mijn eerste klus: het aanbrengen van betonlookverf. Bij MT-Sfeeridee vroeg ik advies en zo kwam ik in contact met Marie-Therese en Silke Gertsen. Toen ik met de betonlookverf bezig was, zijn ze hier komen kijken. Op hun aanraden heb ik ook de schouw meegeverfd. Daarna moest de rest ook geschilderd worden, met krijtverf van Etna Ashes van Mia Colore. Toen was het weer een geheel. Vervolgens hebben we de eikenhouten vloer laten schuren, zodat deze lichter werd. Het kleurenpalet van beigetinten is een bewuste keuze. Eigenlijk hou ik niet van kleur. Soms probeer ik dat wel, bijvoorbeeld met gekleurde kussens. Maar die belanden dan toch in de kelder. Enige uitzondering zijn mijn planten, dat groen matcht mooi."

Nieuwe meubels

"De eerst meubels die ik bij MT-Sfeeridee kocht, waren de twee fauteuils met velours bekleding voor bij de haard. Daarna volgde de nieuwe eethoek, met drie losse stoelen aan de ene kant en een gecapitonneerd bankje aan de andere kant. Marie-Therese en Silke hebben me daar ook bij geadviseerd. Met die set ben ik superblij: behalve dat je er heerlijk zit, komt de eethoek ook mooi tot z'n recht tegen de shutters. Qua favoriete aankopen staat de grote vaaslamp op de tweede plaats. Daar heb ik best wel een tijdje naar gezocht. En ineens stond hij daar in de winkel als het ware op mij te wachten. Op wat kleine meubels en accessoires, een enkel erfstuk en wat vintage vondsten na kocht ik zo'n beetje alles bij MT-Sfeeridee. Met Marie-Therese ben ik ook een keer naar een leverancier geweest, om stoelen uit te proberen. En nu sta ik via hun in WLS!"


Eettafel Jet, stoelen Gina met crémekleurige linnen-katoen bekleding en eetkamerbank Gina van glanzend PU-leder komen van MT-Sfeeridee. 

De gordijnen zijn van MT-Sfeeridee, de nachtkastjes kreeg Jolanda van haar opa. Ze verfde ze taupekleurig met krijtverf van Mia Colore van MT-Sfeeridee.


Monumentale villa gehuld in landelijke sferen in Gendt
Een gerenoveerde monumentale woning in Gendt, de oude woning van het schoolhoofd. De bewoners wilden alle authentieke elementen behouden en de woning in originele stijl opknappen, nu alles klaar is kunnen ze optimaal genieten!

In dit interieur is gekozen voor een evenwichtige mix van stoer en chique, waar twee woonstijlen elkaar kruisen worden prachtige combinaties gecreëerd.

De eetkamertafel Jet is perfect voor een eetkamerbankje door de tafelpoten die iets naar binnen vallen. Met de robuuste uitstraling was dit dan ook een sterke tegenhanger van de PU-lederen eetkamerbank Gina  met sierlijke interieur knopen. 


Om rust te creëeren kozen de bewoners voor dezelfde eetkamerstoelen in een katoenen stoffering in een frisse ecru kleur.

Fauteuils Valerie zijn moderne oorfauteuils in een bronsbruine glanzende stof, met een onwijs comfortabele zit is dit de absolute lievelingsplek van het gezin. 

De authentieke kruiklampen en woonaccessoires zijn afkomstig uit onze winkel in Huissen.

De betonlookverf op de muren hebben de bewoners zelf aangebracht en zorgt voor een stoere touch in de ruimte!

De salontafel en andere houten meubels zijn unieke stukken en evengoed afkomstig uit onze winkel.

Bank Paola was liefde op het eerste gezicht in onze winkel, deze bank in een linnen-katoen stof is naturelkleurig en heeft een heerlijke zachte zit zonder dat de kussens opgeklopt hoeven te worden. De ronde leuningen van de bank geven de landelijke sfeer goed weer. Een gezellig hoekje werd gecreëerd met fauteuil Kaat in de kleur linnen, een mooi wijntafeltje en wat authentieke woonaccessoires. 

De eettafel in de keuken werd op maat gemaakt door Frank Pouwer, deze is gemaakt van wagondelen. En met een entree als deze is het een warm welkom, met een aantal bijzondere familiestukken en unieke vondsten wordt de toon gezet. 

Alle meubels, woonaccessoires, verven, en verlichting zijn te bewonderen in onze winkel in Huissen, je bent welkom om eens rond te neuzen. Ben je ook benieuwd wat MT-Sfeeridee's kundige team voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een inspirerend interieuradvies!