BINNENKIJKERS

Wist je dat wij eigenlijk veel meer zijn dan alleen een woonwinkel? Kijk eens binnen bij onze klanten die kozen voor een projectinrichting, een advies aan huis en vaak ook bouwkundig advies. Ben jij ook op zoek naar een stijl die rustiek oogt, stoer, chique en onmiskenbaar stijlvol is? Dan ben je klaar met zoeken! MT-Sfeeridee is een landelijke, stoere en chique woonwinkel in het hart van Huissen en Marie-Therese kijkt graag met haar team met jou mee - om al jouw woonwensen in vervulling te laten gaan. Neem contact op voor de mogelijkheden.


Happy op één hoog

Ze woonden hartstikke leuk in Arnhem, maar brachten bijna al hun vrije tijd door in het nabijgelegen stade Huissen. Dus vroegen Athalia en Peter aan een vriend of hij hen wilde tippen mocht er iets leuks in hun favoriete dorp te koop komen.

Foto's uit de reportage van Peter en Athalia in Huissen. Fotografie: Corine hoge-Bavel Jansen, Tekst: Wilma Tjaslma Smits. Wonen Landelijke Stijl 8/2022

Even voorstellen

Peter en Athalia betrokken zo'n vijf jaar geleden een appartement van 160 vierkante meter in hartje Huissen. Binnen kozen ze voor een stoere sfeer met hier en daar glimmende accenten. 

Favoriete Dorp

Jaren geleden woonde Athalia al in Huissen. Op een gegeven moment ontmoette ze Peter, die in Arnhem woonde. Athalia en Peter gingen samenwonen en besloten naar Huissen te verhuizen om een paar jaar later toch weer terug te gaan naar Arnhem. "Wat een heen-en-weer-verhuizen hé! Peter heeft een bedrijf in Arnhem, dus daar wonen was praktischer, maar Huissen had altijd al een grote aantrekkingskracht op ons. We kennen er veel mensen, het is hier altijd gezellig en de bourgondische sfeer spreekt ons erg aan; er wordt heel regelmatig iets gezelligs georganiseerd." Dus besloot het stel op zoek te gaan naar een woning in hun favoriete stad en werden ze op een gegeven moment door een vriend getipt dat de bloemenwinkel in het centrum verkocht zou worden en dat de nieuwe eigenaren op de begane grond een interieurwinkel gingen openen en op de boven-verdiepingen appartementen gingen realiseren. 

Sfeervol appartement 

Athalia en Peter zochten contact met de eigenaren van de interieurwinkel, MT-Sfeeridee, en vroegen of zij eventueel een van de appartementen konden huren. Dat is inmiddels zo'n vijf aar geleden en sindsdien wonen Athalia en Peter met heel veel plezier in het centrum van Huissen in een bovenwoning van zo'n 160 vierkante meter. "Wat betreft de afwerking konden we gelukkig over veel zaken meebeslissen. Zoals de keuken die hebben we zelf gekocht." Het werd een sobere, stoere keuken, uitgevoerd met een hardstenen blad en eikenhouten deurtjes. En omdat het woongedeelte een grote open ruimte was, werd er een muurtje geplaatst, zodat de woonkamer en keuken gescheiden werden. 

De tafel en de stoelen van de eethoek zijn van MT-Sfeeridee, net als de plaid en de accessoires. 

De grote kast in al vaak meeverhuisd en heeft al een aantal maal een verfbeurt gekregen. Dit keer in het zwart, net als de tafel et het bankje (beide komen uit Frankrijk). De vaas en de bloemen komen uit een woonwinkel. 

Af en toe een glimmertje

Niet allen zijn ze qua woning helemaal veranderd - van een huis naar een appartement - ook voor wat betreft hun woonstijl heeft er een metamorfose plaatsgevonden. Athalia vertelt dat ze in hun vorige huis ook en landelijke witte woonstijl  hadden, maar met veel meer witte en brocante items en accenten. "We hadden een enigszins Frans sfeertje, supergezellig, maar hier wilden we wat anders. Wat grotere accessoires, donkere kleuren, meer warmte en hier en daar een gouden glimertje. We hebben maar een paar meubelstukken uit het vorige huis meegenomen die zijn geverfd, verder is alles nieuw van MT-Sfeeridee. Ik vind het leuk om van stijl te veranderen, over een paar jaar is het hier misschien wel weer helemaal anders. Gelukkig vindt Peter dit ook mooi en een ander bijkomend voordeel is dat hij heel makkelijk is. Ik blij? Hij blij!"

Fijne winkel

Ze heeft geen vaste interieurwinkels waar ze regelmatig komt, al spreekt de sfeer van de ondergelegen winkel haar wel erg aan. "We hebben heel wat meubels en accessoires bij MT-Sfeeridee gekocht. Zij hebben het appartement sowieso opgeleverd inclusief verf, vloer en raambekleding. En het zijn zulke aardige dames, moeder en dochter, die samen de winkel runnen. Ze geven goed advies, goede service en verkopen mooie spullen. Verder zou ik niet zo snel een andere winkel kunnen noemen. Weetje, ik koop net zo makkelijk iets in een galerie of mooie bloemenwinkel. Vaak vind je in de niet standaard interieurwinkels de leukste dingen." 

Mannen in de keuken

Hun appartement is zo ruim dat er voldoende plek is om de drie dochters met partners en kleinkinderen te ontvangen, ook tijdens de feestdagen. Met kerst, zo vertelt Athalia, brengt het hele gezin sowieso een avond samen door, hetzij bij Peter en Athalia hetzij bij een van de dochters. "We hebben het geluk dat een van hen erg goed kan koken. De andere dag vieren we graag met mijn zusjes. Gelukkig houdt Peter ook van koken en een van onze zwagers ook. Dus dan zitten de zusjes aan de wijn in de kamer en staan de mannen in de keuken te kokkerellen. Wat ons betreft een prima rolverdeling!" 

"Ik ben gehecht aan mijn vrienden, dit dorp en ook dit appartement" Athalia, bewoonster. 

De loungebank is van MT-Sfeeridee, hier zijn ook de ronde poef, gouden salontafels en een groot deel van de kussens gekocht. 

 - Persoonlijk interieur -

Door een aantal persoonlijke items toe te passen in het nieuwe interieur, zoals de oude Franse luiken, de oude kast en het zwarte tafeltje met het bankje, ontstaat er een intieme sfeer. Het maakt de sobere, landelijke woonstijl van Athalia en Peter net even anders dan andere interieurs. 

"We wilden grotere accessoires, donkere kleuren en hier en daar een glimmertje"

De wijntafel, kruiklamp en de kroontjes op de tafel komen allemaal van MT-Sfeeridee.

In de hoek staan oude luiken die Athalia jaren geleden op een brocantemarkt in het Franse Lille kocht. Het ronde tafeltje in de hoek, de pot en de droogbloemen zijn van MT-Sfeeridee. 

Kale kerstboom

Athalia vertelt dat ze het erg leuk vindt om met kerst hun appartement fraai te versieren, maar het hoeft niet overdadig te gebeuren. En sinds ze hier wonen, hebben ze een mooie kunstboom aangeschaft. "De eerste kerst hier kochten we een echte boom, die vanwege het gesjouw op de smalle toegangstrap al bijna de helft van z'n naalden kwijt was voordat hij goed en wel stond. Vandaar een kunstboom. Die boom hang ik overigens wel helemaal vol met kerstballen waarvan ik er elk jaar wel een stuk of wat nieuw koop. Ik hou van de combinatie goud en brons of ballen in de kleur van de hanglampen boven de eettafel. Verder komt er wat kerstgroen in huis, takken voornamelijk voor in de potten en de mooie kandelaars met fraaie kaarsen. Maar veel extra gekkigheid zul je hier niet zien. 

Spaans bloed?

De voordelen van dit appartement? Alles is nieuw en op één verdieping, de veiligheid van boven wonen en het grote dakterras. Dat alles maat het voor Athalia zo fijn wonen dat ze wel durft te zeggen dat ze hier altijd zou willen blijven. En Peter? Athalia: "Die heeft denk ik Spaanse voorouders, wat hij zou het liefst in Spanje gaan wonen. Die wens speelt bij mij wat minder. Ik ben veel te gehecht aan mijn familie en vrienden, dit dorp en inmiddels ook aan dit appartement."


Benieuwd hoe deze fantastische stadswoning er uit zag vóór deze metamorfose? Wij kregen voor de tweede keer de geweldige opdracht om dit appartement in warme MT-Sfeeridee sferen te hullen. Dit keer minder landelijk, maar juist wat chiquer en spannender. Dat is aardig gelukt dachten wij zo... Hoewel Peter en Athalia nog lang niet uitgekeken zijn op de landelijke woonstijl, waren zij toe aan een vleugje vernieuwing door de woning - Zónder het warme en huiselijke van de landelijke woonstijl te moeten missen. 

Bekijk hoe deze fijne woning er na de eerste totaal inrichting door MT-Sfeeridee uit zag!