BINNENKIJKERS

Wist je dat wij eigenlijk veel meer zijn dan alleen een woonwinkel? Kijk eens binnen bij onze klanten die kozen voor een projectinrichting, een advies aan huis en vaak ook bouwkundig advies. Ben jij ook op zoek naar een stijl die rustiek oogt, stoer, chique en onmiskenbaar stijlvol is? Dan ben je klaar met zoeken! MT-Sfeeridee is een landelijke, stoere en chique woonwinkel in het hart van Huissen en Marie-Therese kijkt graag met haar team met jou mee - om al jouw woonwensen in vervulling te laten gaan. Neem contact op voor de mogelijkheden.Appartement met grandeur

Een eigen woning in hun favoriete stad. Dát was wat Kitty en Berry het liefst wilden. Want hoewel ze prima woonden in het nabijgelegen Arnhem, brachten ze bijna al hun vrije tijd door in Huissen. 

Foto's uit de reportage van Berry en Kitty, Wonen Landelijke Stijl 1/2024
©Fotografie: Hagemeier Fotografie. Tekst: Wilma Talsma-Smits


Even Voorstellen

In de herfst van 2022 waren we al eens te gast bij Berry en Kitty, toen nog in een appartement in het centrum van Huissen. Intussen zijn ze verhuisd naar een ander, gloednieuw appartement aan de rand van de stad. Hun geliefde sober-landelijke stijl bleef overeind en kreeg er hier en daar een tikkeltje blingbling bij.

De eethoek in de woonkamer met een tafel en stoelen van MT-Sfeeridee. Ook het kastje tegen de muur, de kandelaren en de lamp erboven komen hiervandaan. 

De vloer, Origineel Chapel Parket, is gelegd voor Schoonwater vloeren.

Favoriete stad

Ze deden er hun boodschappen, gingen er uit eten en bezochten er hun favoriete cafeetjes. Waarom zouden ze hier eigenlijk niet gewoon gaan wonen? Kitty en Berry besloten zo'n zes jaar geleden het roer om te gooien en de stad Arnhem te verruilen voor Huissen. "Er heerst hier een heerlijke dorpse, bourgondische sfeer. Qua winkels kun je hier alles kopen wat je nodig hebt, er zitten veel verschillende restaurants en wat wij ook erg leuk vinden, is dat je in de gezellige cafés jong en oud tegenkomt." 


---

Nieuwe appartementen

Ze hoorden via-via dat het pand van de bloemenwinkel in het centrum van Huissen zou worden verkocht. De nieuwe eigenaren zouden op de begane grond een interieurwinkel openen en op de bovenverdiepingen werden appartementen gerealiseerd. Een van die appartementen kon het stel huren en van daaruit zouden ze op zoek gaan naar een koopwoning. "Op een gegeven moment zagen we dat er tegen de rand van het centrum een nieuw appartementencomplex zou worden gebouwd. We bezochten een informatieavond, schreven ons in voor de appartementen die we het mooist vonden om later te horen dat onze voorkeuren al waren vergeven." 

Het mooiste licht

Teleurstellend natuurlijk, maar toen belde de makelaar op en adviseerde hij Kitty en Berry een ander gebouw aan de rand van Huissen eens te gaan bekijken. "Sommige appartementen hebben veel boven voor de woonkamer staan. Nu houden wij wel van een donker, ingetogen sfeer in huis, maar met té veel bomen wordt het al snel somber in plaats van ingetogen sfeervol." In dit appartement zagen ze dat de lichtinval precies goed was en de ruimtes, dus óók de gang allemaal lekker ruim. En ze kregen hier ook nog de vrijheid om een en ander naar hun eigen wensen in te delen en af te werken. "Zo hadden we bijvoorbeeld de mogelijkheid om een zwart bad te laten plaatsen in plaats van het standaard witte exemplaar. Heel erg fijn, want zo'n zwart bad zorgt voor zoveel extra sfeer in de badkamer." Al met al duurde het hele bouwtraject zo'n drie jaar. Met dank aan corona en gedoe rondom stikstof. "Drie jaar is bet een lange periode. Maar uiteindelijk is het prachtig geworden, konden we verhuizen én hebben we nog geen dag spijt gehad van onze beslissing."


In de hal staat een wandkast van MT-Sfeeridee. Hier zijn ook de spiegel en de grote pot gekocht. 

Beetje blingbling

Kitty vertelde dat Berry en zij nagenoeg hun complete interieur hebben meeverhuisd naar hun nieuwe woning. "We hebben hier wel een andere bank gekocht en nieuwe bedden. En de eettafel kochten we toen we nog huurden. We vonden hem destijds al zo mooi, dat we niet wilden wachten tot we zouden verhuizen. Alle andere meubels hebben we al langer." Kitty vertelt dat ze niet van kleur houdt en ook niet van te veel tierlantijnen. "Ons interieur was altijd landelijk-sober,. Ik vind die landelijke stijl nog steeds erg mooi, helemaal met donkere tinten, maar hier wilden we ook wat extra warmte toevoegen. Dat hebben we gedaan in de vorm van gouden accenten en grotere accessoires." 

Handgemaakte lamp

Hoewel ze in eerste instantie hun oog hadden laten vallen op een taupekleurige keuken, besloten ze eenmaal thuisgekomen dat het toch een zwart ontwerp moest worden. "Zwart past overal bij. Dus als we over een jaar of wat toch een andere interieurstijl willen, dan hoeven we niet bang te zijn dat de keuken detoneert, iets wat met een taupekleurige keuken eerder het geval is." 

Samen winkelen

Zowel Kitty als Berry houden van deze sfeer én ze houden ervan om samen te ga winkelen. "We runnen een eigen bedrijf en hebben samen een dag in de week vrij. Dan vinden we het leuk om zo nu en dan op pad te gaan voor ons interieur. Maar ook in Huissen zelf slaagt Kitty regelmatig voor een nieuw accessoire. Zoals bij MT-Sfeeridee, de interieurwinkel waar ze vijf jaar boven woonden. 

Het stoeltje, de vaas, de poef en de gordijnen van Toppoint zijn gekocht bij MT-Sfeeridee.

Het tafeltje en de lamp kochten Kitty en Berry bij MT-Sfeeridee.