Hoe mijn liefde voor landelijk wonen een woonwinkel werd

Een vraag die ik zo vaak krijg: Hoe ben je nu een woonwinkel begonnen? Deden jouw ouders ook iets met interieur? Jij had toch een bouw gerelateerd bedrijf? Dus het leek mij wel tijd om eens 'mijn' verhaal te doen, tijd om mijn passie met jou te delen. 

Op 11 november 2011 (11-11-11) opende ik mijn woonwinkel, voor velen toch wel een grote verrassing - Want ik had samen met mijn man ook een bouw gerelateerd bedrijf die wij samen runden. En toch was het echt zo, voor sommigen wat spontaan - maar toch. Iedereen wist dat ik alle buitenlandse brocante en antiekmarkten afstruinde naar bijzondere vondsten. Ik had de hele zolder vol met woonboeken en 'shoppen' was voor mij (vaak) urenlange ritten naar de mooiste woonwinkels helemaal tot aan Frankrijk.

Grashof Vierakkerstraat

De handen uit de mouwen

In 2011 kwam er een pand vrij in Huissen centrum, voorheen een wasserette. Hier zagen mijn man en ik een prachtige kans opduiken en gingen bezichtigen, deden ideeën op en kochten het pand daadwerkelijk aan.

Omdat wij zelf in de bouwsector actief waren besloten wij ook het pand grondig onder handen te nemen, beneden zou er een winkel komen en boven een woning. De winkel had geen bestemming en er zijn wel tientallen namen van ketens voorbijgekomen, maar bij geen een keten kregen wij beiden een warm gevoel. Toen zijn wij zelf gaan brainstormen over een concept en over een 'toevoeging' aan het Huissens winkelaanbod.

Dat was ook het moment dat wij ons woonhuis gingen schilderen, van zolder tot kelder. Daarbij stond 1 ding vast: De muren zouden gekalkt worden, er moest en zou kalkverf komen. Wat bleek nou, het was een hele uitdaging om aan kalkverf te komen. Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar we zijn heel Nederland en België afgereden. Hier stond ik zo van te kijken, want vroeger werd op de boerderij alles gekalkt en de buitenmuren werden met kaleiverf bewerkt. Dat was standaard, de stallen werden in de kalk gezet. De buitenmuren in de kaleiverf.

Nostalgie 

Toen wist ik het helemaal zeker: ik zou een winkel beginnen waar ik kalkverf ging verkopen. Een winkel met unieke vondsten, bijzondere cadeau items, kalkverf en krijtverf en landelijke meubelen. Een winkel waar ik mensen kan adviseren, vanuit onze bouw achtergrond en mijn passie voor landelijk wonen. Voor mij is landelijk wonen veel meer dan een deel van mijn 'assortiment', het is voor mij nostalgie. De   brocante markten, de eeuwige zoektocht naar unieke items en het landelijke leven zijn voor mij nog altijd een leidraad in het leven. Dat adem ik.

Actie in de tent! 

En zo geschiedde... Vanaf het moment dat de kogel door de kerk was, zijn we gelijk de aanhanger gaan ophalen en naar Frankrijk gereden. De eerste inkoop was een feit en zo begon de ontdekkingstocht. Wat ben ik blij dat ik die keuze toen heb gemaakt, want van je passie je werk maken is een van de mooiste dingen die er is. Met onze vele leveranciers, maatwerk meubels en meer dan 30 verfsoorten in ons assortiment kunnen we ook exclusiviteit en maatwerk leveren. 

Inmiddels is onze winkel verhuisd naar een groter pand, in de andere winkelstraat van Huissen en kunnen wij daar elke dag doen wat ons gelukkig maakt. De koffie staat klaar!

Marie-Therese van MT-Sfeeridee

Welkom...

Van woensdag t/m zaterdag is onze winkel geopend in het hart van Huissen, kom zeker eens langs om wooninspiratie op te doen en laat je vrijblijvend adviseren. Ik ontmoet je graag in mijn winkel en in het gezellige centrum van Huissen zijn vele modezaken, woon- en lifestyle winkels en bourgondische horeca te vinden. Een echt dagje uit in ons gezellige Huissen!

 

 

 

Tot dan,

Marie-Thérèse

Langestraat 60, Huissen - Gelderland 

P.S. wist je dat de naam van de winkel onderweg, tijdens het inkopen is ontstaan? MT-Sfeeridee staat voor Marie-Thérèse's sfeer ideeën. 

* Alle foto's in dit blog zijn foto's van het eerste jaar dat ik mijn winkel opende.

 Nieuwsbrief opt-in

Marie-thereseWoonwinkel

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd