Eetkamerbank Gina

Je kunt er bijna niet meer omheen: de trend rondom eetkamerbanken, het ziet er natuurlijk hartstikke gezellig uit... Maar is het nu beter dan een aantal losse eetkamerstoelen? Dat gaan we je vertellen.

Eetkamerbank Gina met capitons

Wanneer is een eetkamerbank een goed idee?

  1. ls je ruimte wilt besparen in de eethoek
  2. Als je een extra zitplek wilt creëeren zonder extra stoel
  3. Als je rust wilt scheppen in een ruimte

Eetkamerbank Gina in Overijssel

Ruimte besparen met een eetkamerbank

Ja, want - mits je de 'goede' eettafel hebt - bespaar je onwijs veel ruimte in jouw eethoek met een eetkamerbank. Als je een tafel hebt met de poten die wat verder naar het midden gecentreerd zijn dan is een eetkamerbank een hele handige optie! Dan kun je namelijk gelijk instappen, zonder geschuif en geduw aan de bank. Een eetkamerstoel met armleuningen schuif je al snel 60 cm naar achteren om in te stappen en als de tafel helemaal vol zit, dan verbruik je per persoon nog meer ruimte per eetkamerstoel. Dus als je ruimte wilt besparen? Kies dan zeker voor een eetkamerbankje, want een eetkamerbank staat altijd op dezelfde afstand van de tafel en dat scheelt toch echt minimaal 20 cm aan één kant van de eethoek. 

Extra zitplaatsen, zonder extra stoelen

Want dat is natuurlijk onwijs handig met een verjaardag of wanneer de hele familie (met aanhang) bijeen is. Een eetkamerbankje zonder rug- en armleuningen is ideaal voor 2 of zelfs 3 personen en het is hartstikke gezellig zo bij elkaar op het bankje. Zo'n eetkamerbankje als deze mag natuurlijk gezien worden, maar bij gebrek aan ruimte is dit een handig item voor een styling tafereel in de hal, op een overloop of in een smalle/kleine ruimte.

Een eetkamerbank met een rugleuning in bijvoorbeeld een 4-zits formaat is ook ideaal om een zitplek te winnen: Want op een eetkamerbankje kun je altijd één persoon meer kwijt! Op een 4-zits eetkamerbankje kun je makkelijk met 5 personen terecht, hoe gezellig is dat?...

Tip: Je kunt zelfs een dienblad op het bankje zetten en deze gebruiken als extra bijzettafeltje.

Eetkamerbank bij Bianca en Gert Jan

 

Rust in de tent.  

Zo koos onze klant er voor om met een ovale eettafel de rechte vormen te breken in huis, maar toch de combinatie te maken met een eetkamerbankje! Onwijs origineel en leuk bedacht om verschillende stijlen te combineren. De combinatie met de Soho stoelen zorgt er toch voor dat de ronde vormen van de tafel in tact blijven en het zorgt voor een speels effect - Het eetkamerbankje met 'chique' oortjes en de ronde Soho eetkamerstoelen die juist weer wat strakker gevormd zijn. Omdat het eetkamerbankje uit één geheel bestaat straalt dat natuurlijk veel meer rust uit dan nog 4 losse eetkamerstoelen aan de andere kant van de tafel. Goed bedacht vonden wij zo.

P.S. Wist je dat een ovale eettafel ideaal is als je (regelmatig) met een groot gezelschap bent? Net als bij een ronde tafel hoef je enkel de kring wat groter te maken en er past weer iemand tussen! 

Eetkamerbank Gina in spijkerstof

Ben je op ook gek op eetkamerbankjes en wil je inspiratie opdoen? Maak dan zeker een bezoekje aan onze winkel! Laat je inspireren en adviseren in onze winkel, wij hebben diverse soorten eetkamerbankjes om op te komen proefzitten.

Je kunt in onze winkel jouw eigen eetkamerbankje helemaal naar wens ontwerpen. Met oortjes, zonder oortjes, een gecapitonneerde rugleuning of juist niet, houten of stalen poten, leder of textiel, een loveseat of liever een meterslange eetkamerbank? Je stelt jouw perfecte eetkamerbank voor jouw situatie helemaal zelf samen, maar dat betekent niet dat je er alleen voor staat! Van woensdag t/m zaterdag staan wij in onze winkel klaar om je te adviseren en kijken we graag met je mee om jouw woondroom te realiseren. 

Nieuwsbrief opt-in

 

Eethoek inspiratieEetkamerbankInterieuradvies

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd