5 tips om je huis beter te isoleren met raamdecoratie

Heb jij ook graag alle raambekleding dicht zodat alle warmte lekker binnen blijft? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten! Want in veel gevallen voorkom je juist dat de warmte verspreid kan worden... Daarom is deze blog met 5 isolatietips geschreven voor jou. 

Plissé gordijnen in combinatie met overgordijnen

1. Houd die radiatoren vrij! 

Want het zijn natuurlijk niet de mooiste elementen in een huis, het liefst zetten we de bank of een klein meubel voor de verwarming... Maar wist je dat dit er voor zorgt dat de warmte helemaal niet meer de ruimte in kan? Voorkom dus dat de bank tegen de verwarming aan staat en zorg dat kamerhoge gordijnen er ook niet voor hangen. Wij zullen, visueel gezien, snel adviseren om voor kamerhoge gordijnen te kiezen die tot op de grond hangen - Want dit maakt dat de ruimte optisch groter oogt. Maar denk er eens goed over na als je er een verwarming achter weg laat vallen, zonde als de kostbare warmte nergens heen kan!

Moved en Evisa vouwgordijn

2. Raambekleding bij vloerverwarming

Eerst zeggen we dat de gordijnen niet tot op de grond mogen omdat dan de warmte niet verspreid kan worden - Maar als je vloerverwarming hebt adviseren wij dit juist wel! Dit zorgt namelijk voor een extra warmtebuffer voor de ramen en zorgt dat de kou die van deze ramen komt, niet de ruimte in kan komen. De warmte komt nu namelijk niet via een radiator, maar gelijkmatig via de vloer het huis in. 

Miller en Silva jaloezie

3. Dubbele raamdecoratie 

Nu zullen wij niet altijd vooraan staan met 'meer, meer en nog eens meer', maar als het neerkomt op raamdecoratie heeft een dubbel systeem meerdere voordelen: Het oogt namelijk luxer als je bijvoorbeeld vouwgordijnen, houten jaloezieën of een duette gordijn combineert met een kamerhoog gordijn met een mooie plooi. Daarnaast creëer je tussen de twee raambekleding systemen een luchtbuffer. Deze luchtbuffer voorkomt dat de warmte via de ramen naar buiten ontsnapt. Maar… die laag raamdecoratie moet dan natuurlijk niet de warmtebron blokkeren. Dan stook je voor niets want de warmte kan dan niet naar binnen.

 Inbetween mondain en toppoint duette


Er kan er altijd maar een de beste zijn... En als je op zoek bent naar raambekleding die als beste isoleert dan kun je zeker eens een kijkje nemen in ons assortiment plissé en duette gordijnen met een aluminium coating er achter. Bij MT-Sfeeridee heb je zo veel keuze uit duette en plissé gordijn stoffen dat je zeker zult slagen, zo kun je kiezen uit verfijnde linnens en landelijke bamboe-prenten maar ook minimalistisch design en uitgesproken kleuren vind je in onze in-huis collectie raamdecoratie. 

Mindful XL

4. Laat gordijnen voeren

Nu is dit ontzettend voordelig voor het tegenhouden van de kou, zorgt dit er nog beter voor dat de warmte minder snel ontsnapt maar waar je ook veel profijt van zult hebben is het feit dat de gordijnstof minder snel verkleurt! Er zijn in onze winkel meekleurende, witte maar ook black-out voeringen verkrijgbaar die extra isolerend werken maar ook zeker de levensduur van een gordijn met vele jaren verlengen. 

Faas en Toppoint Duette

5. De raambekleding op tijd dicht doen

Dat scheelt enorm! Het zit 'm vaak in de kleine handelingen, maar dit is er eentje om te onthouden. Want als jij de raambekleding al dichtdoet zodra het donker begint te worden dan voorkom je dat de kou naar binnen komt én dan zorg je er ook voor dat de meeste warmte lekker binnen blijft hangen. Met de juiste raambekleding die je dichtdoet zodra het donker wordt, kan je in een vrijstaand huis tot wel 270 m3 gas per jaar besparen. Dat gaat nog eens ergens over... 

Isola effect en vouwgordijn Hanne

Heb jij een inspirerend advies aan huis nodig, waarbij we ook meekijken hoe je jouw huis (beter) kunt isoleren? Boek dan een afspraak met een van onze interieur adviseurs en laat je kundig adviseren door de experts in het vak. 

Kom langs in onze winkel in Huissen en maak kennis met onze uitgebreide collectie raamdecoratie. Met een stalenkamer gevuld met de mooiste merken stoffen voor elke portemonnee, een vakkundig team interieuradviseurs en meerdere ijzersterke ateliers achter ons is elke woonwens te realiseren. 

Nieuwsbrief opt-in

Raambekleding

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd