Raambekleding uitkiezen, waar te beginnen?

Nou... Je begint bij MT-Sfeeridee! Want met ons uitgebreide assortiment raambekleding zul je zeker slagen. Want wist je dat MT-Sfeeridee meerdere ijzersterke ateliers achter zich heeft staan? Zo kunnen wij bijvoorbeeld maatwerk roedes in vele kleuren en afwerkingen leveren, hebben wij keuze uit 2500+ soorten gordijnstoffen maar ook nog een breed scala aan houten- of aluminium jaloezieën! 

 Overgordijnen

Een goed begin

Dat is waar het allemaal om draait, een goed begin. Met een stalenhoek in onze winkel waar je u tegen zegt is de keuze zo snel nog niet gemaakt - Want, al zeggen we het zelf; Er hangt alléén maar moois tussen. Daarom staat ons kundige team altijd voor je klaar om je hierin te adviseren en inspireren. Met een moodboard of stoffenplan kunnen we samen met de meubelstoffen ook de gordijnen stoffen in een overzichtelijk geheel presenteren. Maar hoe kies je nu een gordijn wat bij jou past?

Transparante vouwgordijnen 

1. Kies de stof

Laten we beginnen met een selectie maken uit mooie stoffen, na even goed te hebben rondgekeken in het stalen archief vormt er vaak al snel een voorkeur. Zo kan bijvoorbeeld een linnen stof je heel erg aanspreken, maar ook hangt er een kreukelige taft stof waar je misschien zelf nog niet eens aan had gedacht! Beiden nemen we deze mee naar het stoffenplan en gaan we kijken welke kleuren en materialen hier het beste tot zijn recht komen. 

Stofsoorten

2. Kies de plooi

Kies je voor in-betweens of overgordijnen? Dan is het belangrijk welke plooi je kiest, dit is namelijk erg bepalend voor de hoeveelheid stof én hoe de stof tot zijn recht komt! Zo is een waveplooi onwijs opkomend en geeft een strakke uitstraling, terwijl de dubbele retourplooi een echte sfeermaker is met een klassieke uitstraling. In onze winkel kun je alle soorten plooien eens goed naast elkaar bekijken op verschillende show-gordijnen.

Plooi en afwerking

3. Kies de afwerking

Want de afwerking is niet zo simpel als dat het klinkt. Ben je op zoek naar iets unieks en wil je een statement maken met gordijnen? Kies dan eens voor een extra hoge band! Zo maak je de raambekleding bij jou thuis uniek, met een 12 of 15 cm hoge band kan je het verschil al maken. Of kies bij de houten jaloezieën niet voor een standaard meekleurend ladderband, maar voor een koperen draad of een contrasterend, minimalistisch ladderband! 

Houten jaloezieën afwerking

Welke soorten raambekleding zijn er eigenlijk?

De 'raambekleding wereld' wordt elke dag een beetje groter, met zo veel bijzondere stoffen, soorten jaloezieën en plissé's is werkelijk elke woondroom te realiseren. Zo biedt MT-Sfeeridee een ruim assortiment raambekleding aan, welke op maat worden gemaakt in eigen atelier:

  • In-betweens gordijnen
  • Overgordijnen 
  • Vouwgordijnen
  • Rolgordijnen
  • Plissé's 
  • Duettes 
  • Houten jaloezieën
  • Aluminium jaloezieën

Overgordijnen en houten jaloezieën

Met honderden stoffenstalen waar je uit kunt kiezen is het ideale gordijn dichtbij, want veel van deze stoffen zijn ook geschikt om te voeren, of om er een dim-out achter te plaatsen zodat deze toch verduisterend genoeg zijn. In het atelier van MT-Sfeeridee zie je hoe vele soorten gordijnen met elkaar worden gecombineerd, je kunt hier eindeloos inspiratie op doen!

 Opt-in blog raambekleding uitkiezen

 

Raambekleding

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd