Praktisch prachtig met de RAW-Stones tegelvloeren

De grondbeginselen bij het inrichten van je woning: het uitkiezen van een nieuwe vloer. Met de vloer leg je de basis in huis, hiermee kun je de stijl en uitstraling van de hele woning bepalen - Als je op zoekt bent naar een karakteristieke tegelvloer, welke geschikt is voor vloerverwarming én makkelijk in het onderhoud? Dan ben je nu klaar met zoeken... Want met een RAW-Stones tegelvloer heb je dit alles gevonden! Wij laten je zien dat de mogelijkheden met de RAW-Stones tegelvloeren praktisch eindeloos zijn, van het ontwerpen van een eigen unieke tegel tot talloze inspirerende combinaties, een bodemschat voor in huis is het.

Abbeys en Terpstra's

Foto uit de binnenkijker: Landelijk moderne villa - Wonen Landelijke Stijl

Waarom RAW-Stones?

RAW-Stones heeft de karakteristieke uitstraling van een eeuwenoude vloer, maar met alle charmes van nu. De verschillende tegelsoorten hebben een grote variatie in formaat, kleuren en ook de structuur is per tegel verschillend - Voor ieder wat wils dus! De tegels zijn overal in huis toepasbaar; in de woonkamer, keuken en ook badkamer kun je deze mooie tegels gebruiken. Zowel als wand- en vloertegel worden de RAW-Stones tegels veel gebruikt, inmiddels is er ook een speciale buitentegel ontwikkeld om de charmes van deze vloer ook buiten door te trekken.

Elke RAW-Stones tegel wordt met de hand vervaardigt, dat maakt ook dat iedere tegelvloer uniek is en de geijkte uitstraling heeft zoals alleen RAW-Stones dat kan neerzetten. De tegels zijn verkrijgbaar in 7 natuurtinten die allemaal mooi met elkaar combineren en direct een rustieke sfeer creëeren. Met de onderhoudsprotector van RAW-Stones heb je ook geen omkijken naar deze prachtige kasteelstijl vloeren...

Abbeys winkel

Abbey 

Deze prachtige tegel vertegenwoordigt de authentieke Franse kasteelvloeren, omdat elke tegel met de hand wordt gemaakt is elke tegel een 'pièce unique'. De tegels zijn verkrijgbaar in 7 natuurtinten en hebben allemaal een unieke afwerking, de een is meer gegroefd en gebobbeld terwijl de andere tegel weer iets gladder aan doet. En ook de afmetingen kunnen erg variëren waardoor er speelse patronen gelegd kunnen worden. 

Abbey XXL

Foto uit de binnenkijker: Luxe gezinsappartement in de stad

Afmetingen Abbey’s o.a. (maten variëren altijd):
–        Breedte vanaf 40cm tot 95cm
–        Lengte variërend van 25cm tot 115cm

Deze tegels zijn zeer geschikt voor badkamers, keukens, woonkamers maar zo ook voor slaapkamers. Door de minimale dikte van 8-10 mm is de vloer ook geschikt voor vloerverwarming. Doordat het productieproces volledig in eigen beheer is wordt er ook maatwerk geleverd zodat je jouw eigen vloer helemaal naar wens kunt samenstellen. 

Abbey XXL

Foto uit de binnenkijker: Luxe gezinsappartement in de stad

Waaltjes

De Waaltjes, ook wel bekend als waalformaten zijn tegels in een vaste afmeting. Met deze tegels zijn er talloze speelse effecten te creëeren, ook voor deze tegel geldt dat er verschillende legverbanden mogelijk zijn. De tegel is te verkrijgen in 7 natuurtinten en deze zijn ongeveer 5 x 20 cm, met een dikte van 8 tot 10 mm. Een trend die een flinke opmars aan het maken is nu is de visgraat vloer - En ook met de Waaltjes van RAW-Stones kun je kiezen voor een visgraat verband. 

Waaltjes

De Waaltjes worden ook vaak gebruikt om een kader te maken rondom een andere vloertegel, of als overgang van twee andere tegelsoorten. Doordat de tegels niet perfect glad en hetzelfde zijn kun je er ook voor kiezen om het voegsel niet helemaal van de tegel af te vegen, maar juist wat te laten zitten! Vaak wordt er bij de Waaltjes ook gekozen voor een wat brede, ongelijke voeg - Dit wordt ook gedaan omdat de tegels iets variëren qua afmeting. Al deze factoren maken deze tegelserie binnen RAW-Stones zo bijzonder. 

Afmetingen Waaltjes:

–        ca. 5x20cm

Waaltjes 

Limbo's

Limbo’s hebben wij onze tegel genoemd die specifiek dient te worden toegepast op wanden. Limbo’s zijn afdrukken van de antieke bakstenen waarmee de oude boerderijen in Limburg werden gebouwd. Limbo’s worden geleverd in twee verschillende lengte maten zodat er speelse verbanden kunnen worden gecreëerd. 

Limbo's

Afmetingen Limbo’s:

–        ca. 5,5x8cm

–        ca. 5,5x22cm

Terpstra's

Kasseien, kinderkoppen, kalsijde of Chaussée - Het komt allemaal op hetzelfde neer: vroeger werden de belangrijke wegen verhard met kasseien. De Terpstra tegels van RAW-Stones zijn afdrukken van de originele kinderkoppen en doordat ze stuk voor stuk met de hand worden gemaakt behoudt de tegel ook zijn authentieke uitstraling. 

Terpstra's

De Terpstra tegels zijn verkrijgbaar in 7 natuurtinten en verschillen elk van look & feel, net als de oude straatjes met kasseien...

Afmetingen Terpstra’s:

–        ca. 12x20cm

Terpstra's

Foto uit de binnenkijker: RAW-Stones vloeren in een oer-landelijk, robuuste sfeer 

MAXX

MAXX is een wat grotere variant van de originele kasseien, waarin wij ook onze Terpstra’s hebben uitgevoerd, ook wel bekend onder de naam ‘kinderkoppen’.
Dit grotere formaat maakt dat de MAXX tegel zich optisch prima aanpast aan elke ruimte.

MAXX

Afmetingen MAXX:

–        ca. 12×28 cm

Triple & Trapist

Beide uitvoeringen vertegenwoordigen de strakkere lijnen in onze collectie en bestaan uit banen welke in verschillend verband gelegd kunnen worden. Juist daardoor zal er altijd een uniek patroon ontstaan. De Triple bestaat uit drie verschillende maten en de Trapist heeft één maat.

Trapist

Afmetingen Triple:

–        Breedte ca. 35 – 52 – 72cm

–        Lengte variërend tussen ca. 80 – 115cm

Afmetingen Trapist:

–        Breedte ca. 60cm

–        Lengte variërend tussen ca. 80 – 115cm

Trapist tegels RAW-Stones

Foto gemaakt door Woondriedee

Abbey exterior

De Abbey Exterior varieert qua afmetingen, zodat deze in wildverband kunnen worden gelegd.

De Abbey Exterior heeft een dikte van ongeveer 2,2 cm en is verkrijgbaar in een mix van 7 zelfde natuurtinten als onze binnen vloeren. Onze Abbey Exterior is zeer geschikt als tegel rondom zwembaden, het terras of oprit en middels verlijming eenvoudig zelf te verwerken of aan te brengen door een hovenier.

 Abbey Exterior tegels

Een unicum!

Hoe vaak tref je het dat je de mogelijkheid hebt om een eigen tegel te ontwerpen? RAW-Stones is dus zo'n merk waar dit kan, met een eigen ontwerp kunnen de vakmannen van RAW-Stones hier gewoon een heuse tegel van maken. 

Specialties

Hoe leuk is deze tegel dan ook geworden bij onze klant in Angeren. De boerderij woning had vroeger ook écht varkens lopen, Angeren heet niet voor niets het Keujesgat* ;-) (Een varken wordt hier in dialect een keuje genoemd)

Varkenstegel

 Foto uit de binnenkijker: Landelijk moderne villa met authentieke elementen

 

Specialties

Ben jij ook zo enthousiast geworden over de tegelvloeren van RAW-Stones? Kom dan zeker eens langs in onze winkel en ervaar de tegelsoorten in diverse kleur- en legcombinaties! Onze service is altijd met aandacht en veel interesse, zo kunnen we samen tot de juiste tegel- en kleuren combinaties voor jou komen. Onze showroom is te bezoeken van woensdag t/m zaterdag en zondag op afspraak.

 

Nieuwsbrief opt-in

BodemschattenRaw-stones

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd