Combineer meer: Prints en kleuren combineren doe je zo!

Combineer meer, iets wat we niet vaak genoeg kunnen benadrukken. Vaak als wij een interieur gaan uitleveren, volgt de vraag of wij dan leuke woonaccessoires willen meenemen om het 'af' te maken. Met een bus vol met moois en spannends rijden wij dan naar de klanten toe...

 

Combineren kun je leren

Maar goed ook, want niet alleen stijlen veranderen maar ook persoonlijke smaak. Zo kijk je waarschijnlijk nu niet meer zo glunderend terug op je eerste interieur aankopen van jaren geleden en laten we wel wezen - De 'mode' lijkt ook steeds sneller aan ons voorbij te gaan, tegenwoordig is iedere kleur een trendkleur en zijn alle woonstijlen met elkaar te combineren zonder dat het een bij elkaar geraapt zooitje wordt. Althans... Na het lezen van deze blog weet jij welke items het beste bij jou thuis passen en welke je beter kunt opbergen.

"Nou, daar was ik nou nooit opgekomen!"

Dit horen wij dagelijks, het leuke en bijzondere van stylen is dat iedereen anders is en iedereen representeert zichzelf via zijn of haar interieur. Een beetje jammer dus als je alles vanaf een plaatje koopt, want een eigen stijl creëeren is een van de leukste dingen - Waar je het langst blij mee bent! Want iedere landelijke woning is niet hetzelfde hoor ;-)

Hoe creëer je nu dat wauw-gevoel bij jou thuis? Nou een advies wat wij vaak toepassen in onze winkel is dat wij kussentjes laten maken in dezelfde stof als de bank, dit zorgt voor eenheid en rust. Daar kiezen wij een stof bij in dezelfde kleurlijn, maar een iets ander motief, print of samenstelling. Dan als derde element een verrassingselement: iets wat afwijkt. Zij het de stof, zij het de kleur. Dit doet gegarandeerd wonderen! Heb je bijvoorbeeld 2 kussens in een antracietkleur en ben je op zoek naar een bijzondere, naturelle toevoeging? Denk dan zeker eens aan een lichtgrijs velours kussen om net dat beetje spanning te geven aan de kussencombinatie. Nog niet spannend genoeg? Wijk dan eens compleet af door een kussen te kiezen met een print! Een grijze zebraprint is een echte blikvanger, daarom is één kussen hiervan in de bank al genoeg.

Hoe weet ik welke kleur ik nu het beste bij mij thuis kan kiezen?

Kleur in huis is zo veel diepgaander dan dat ene kussentje op het schap in de winkel. Welke kleuren je in huis gebruikt zegt namelijk heel veel over je én het bepaalt hoe jij je in je huis voelt. Heb je bijvoorbeeld veel moeite met concentreren? Kies dan zeker geen rood, dit is een kleur die de zintuigen juist onwijs stimuleert. Dus wie weet is rood voor jou wel de kleur van de liefde en gebruik je deze in een slaapkamer styling of juist in de keuken!  

Speel je op safe? GROEN! Groen is een van de weinige kleuren die in ieder kleurpalet mooi staat, het fijne van groen is natuurlijk ook dat het o-ver-al in terug komt. Heb je een boeket of kamerplanten in de woonkamer? Dan versterken zij de groene kleuraccenten in huis weer. Ook fijn dat het een mooie combinatie in een warm én koud kleurpalet is.

Kleur-keuze-stress?

Dat hoeft natuurlijk helemaal niet, want MT-Sfeeridee heeft een winkel boordevol inspirerende sfeerhoeken waar je niet uitgekeken raakt. Ons kundige team helpt je graag bij het maken van de juiste kleurkeuze, neem wat foto's of stoffen mee zodat wij een blik kunnen werpen op de situatie. Onder het genot van een kopje koffie met lekkers stellen we samen een kleurenplan samen waar jij gelukkig(er) van wordt.


InterieuradviesKussens

1 opmerking

Nelleke Stap

Nelleke Stap

Ik woon in Rijswijk en wij hebben een plekje op een camping in Doornenburg. Als we die kant opgaan loop ik vaak even deze winkel in. Wat een warme sfeer met een fantastisch team!!

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd