Alles wat je wilt weten over betonlookverf

Het kan tegenwoordig – in verfland – nergens anders meer over gaan; Betonlook verf. Eigenlijk heeft iedereen het over iets anders als je spreekt over betonlookverf, de een ziet een strakke beton ciré muur en de ander denkt aan de grove en ruwe betonmuren zoals de alleroudste gebouwen deze hadden. Als het over betonlook verf gaat in onze winkel, dan heb je het over de verf van l’Authentique. Een stoere, grove verf welke verkrijgbaar is in 14 kleuren en verwerkbaar op héél veel verschillende manieren.

Kortom: ‘Betonlook’ is een breed begrip, logisch ook. Lees verder als je meer wilt komen te weten over betonlookverf van l’Authentique, het aanbrengen van dit producten en ook het onderhoud(!) van dit product.

Begin bij het begin: betonlookverf.

Want een goed begin is het halve werk. Voordat we beginnen met verven zal de muur of het meubel wat omgetoverd wordt, behandeld moeten worden met een primer. Heel belangrijk: Gebruik altijd de primer die voorgeschreven is bij het desbetreffende product! Het is makkelijk gedacht om te besparen door een restje primer van iets anders te gebruiken, maar bij betonlookverf is de primer het hechtmiddel van de verf. Dus zonder primer zijn we nergens.

Ga je aan de slag met de betonlookverf van l’Authentique? Ga dan als volgt te werk:

1.     Wil je een grove of gladde betonlook?

Er zijn namelijk 2 primers waar je mee kunt beginnen: De betonlook verf primer en de betonlook verf & stuc primer.

De betonlook verf primer is een dunne, waterige substantie welke in 3 kleuren verkrijgbaar is. Aanbrengen met een roller of kwast.

De betonlook verf & stuc primer zegt het eigenlijk al: Het is een primer die zowel te gebruiken is voor de betonlook verf als de betonlook stuc van l’Authentique en is dan ook verkrijgbaar in 3 kleuren. Deze primer is juist een dikke en korrelige primer welke zorgt voor een extra ruw en grof effect. Aanbrengen met een roller of kwast.

2.     Kies de kleur primer: wit, lichtgrijs of grijs

Hoe lichter de primer, hoe meer het ‘effect’ van betonlookverf zichtbaar is. De witte deeltjes die in de verf zitten bepalen het effect. Hoe donkerder de primer of ondergrond is, hoe minder aanwezig de witte deeltjes zijn.

Als je de primer op kleur kiest, is het extra belangrijk om zéér precies te zijn met aanbrengen van de betonlookverf. De betonlookverf van l’Authentique is namelijk watervast – Maar wanneer je plekken mist met de betonlookverf, is deze niet meer waterdicht(!). Het kan namelijk zo zijn dat door de op kleur gemaakte primer, het niet even goed zichtbaar is of de betonlookverf voldoende is aangebracht op het hele oppervlak.

3.    Kies de verfkleur

Met keuze uit 14 kleuren zul je zeker slagen. Alle 14 aardetinten zijn fantastische warme en rijke kleuren om in huis mee te werken! Let op: De uiteindelijke kleur wordt deels bepaald door de gekozen primer, je kunt je voorstellen dat een witte primer met een leisteen kleurige verf wat sprekender zal zijn dan een grijze primer met kiezelkleurige betonlook verf.

Bedenk dan van tevoren welk effect je wilt creëeren, de hand van de meester bepaalt het uiteindelijke resultaat. Ga je werken met een kris-kras patroon, verticale strepen of ga je met ronde bewegingen werken? Betonlookverf van l’Authentique is een ontzettend dikke verfsoort met veel kleine kruimeltjes die het beton-effect neerzetten. Let op: De verf dient zo min mogelijk geschud of geroerd te worden! Hoe meer je schud of roert, hoe groter de kans is dat de witte deeltjes kapot geslagen worden en hiermee zul je niet het effect krijgen wat je voor ogen hebt.

Belangrijke tips van Marie-Thérèse

  • Bestel betonlook verf dan ook zo laat mogelijk, laat het geen weken op een schap staan voor je begint. Pigment is zwaarder dan verf, dus dat zal naar de bodem zakken. Een paar keer de verf ‘omslaan’ met een roerhoutje is meer dan genoeg om te beginnen.
  • Werk niet met twee personen aan één muur! Je kunt altijd zien dat er twee mensen naar elkaar toe hebben gewerkt… Iedere ‘hand’ is uniek, dat is niet erg als je de hoek om gaat, maar op één muur is het erg duidelijk te zien.
  • Gebruik alleen de betonlook kwast van l’Authentique, deze kwast heeft langere haren dan de gemiddelde blokkwast of behangkwast en is onwijs zacht. Deze kwast zorgt ervoor dat de deeltjes het beste verdeeld worden namelijk, met andere hardere of meer kortharige kwasten veeg je de betonlook korreltjes allemaal van de muur af! (Hoe voorzichtig je ook te werk gaat) De kwast kun je lenen in onze winkel!
  • Betonlook verf van l’Authentique is na 30 dagen schrobvast, maar wil je absolute zekerheid? Check de kitlaag, een klein scheurtje kan er al voor zorgen dat vocht achter de verf komt…
  • Werk zo DUN mogelijk. Je zult merken dat wanneer je het te dik hebt opgebracht, er niets meer van te maken valt. Het fijne van ‘rommelige’ verf is dat je makkelijk een stip of streep extra zet – omgekeerd kan dat dus niet.
  • Ga je betonlook verf gebruiken op een trap en zitten er nog lijmresten of andere gebruikssporen op de trap? Laat dat zeker zitten! Het is belangrijk om de trap goed te ontvetten, maar de lijmresten en de kuilen dragen juist bij aan de authentieke uitstraling!

Betonlookverf op een trap

Ja, als je het ons vraagt: Geweldig! Een ontzettend stoere en unieke manier om jouw trap een nieuwe uitstraling te geven. Het leuke van de betonlook verf is natuurlijk dat je het zelf kunt doen, maar ook dat het hartstikke snel fiks is. Als je ’s ochtends de trap goed ontvet hebt, kun je de primer er overheen aanbrengen met een rollertje. Als je merkt dat de primer goed droog is aan het einde van de middag dan kun je al beginnen met de betonlook verf aanbrengen! Het aanbrengen van de betonlookverf is snel gedaan – als je bij de onderste trede bent aangekomen zal de bovenste trede wellicht al droog zijn. Maar onthoud dat betonlook verf pas na 30 dagen uitharden schrobvast is.

Ben je tevreden? Heb je het gewenste resultaat? Dan kun je ervoor kiezen om er een 2-komponenten lak overheen aan te brengen, dan is de trap op-en-top beschermd tegen krassen en intensief gebruik. De 2-komponenten lak zal ervoor zorgen dat de betonlookverf ietsjes donkerder opdroogt, houdt daar rekening mee.

Kleine tip: Heb je een trapboom? Dat is het houten gedeelte wat over de muur loopt en grenst aan de trap. Dan is het een stijlvolle keuze om deze mee te verven met de betonlookverf. Wil je het een strak en moderne uitstraling geven? Kies dan voor een hoogglanslak in een bijpassende kleur óf juist voor hoogglans zwart. Ontzettend chique om met een hoogglanslak als tegenhanger te werken.

 

De handen uit de mouwen!

Zo… De handen kunnen uit de mouwen. Weet je nog niet zeker welke kleur verf en/of primer je wilt gaan gebruiken? Kom dan zeker langs onze winkel in Huissen, daar staan wij voor je klaar om je persoonlijk en professioneel te adviseren met onze kleurstalen. Met meer dan 30 verfsoorten en 2 mengmachines in de winkel kunnen wij iedere verfsoort, kleur en inhoudsmaat direct uit voorraad leveren. Klaar terwijl je wacht!

Liever een inspirerend advies aan huis, met verf- en eventueel stof of vloerstalen? Neem dan zeker eens contact op voor de mogelijkheden. Kijk ook eens binnen bij onze klanten die kozen voor een interieuradvies en totaal inrichting door MT-Sfeeridee, alle verfsoorten en meubels zijn afkomstig uit onze winkel.

Betonlook verf

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd